CULTUUR EN ONTSPANNING

Bezoeken


Costa Blanca playa’s


voor wie houdt van zee, strand, een wandeling op de dijk, of een heerlijke cocktail op een terrasje


10-20 min


Elche


Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs Arabische en barokke architectuur. Bewonder de Santa María basiliek, La Glorieta Plaza, en het prachtige palmboompark “El Palmeral”.


47 min


Elche

Huerta del Cura


Het Palmeral de Elche is een van de grootste palmbomentuinen ter wereld en UNESCO werelderfgoed sinds 2000. Het kroonjuweel is de Keizerlijke Palmboom (Palmera Imperial), dat met zijn zeven stammen lijkt op een kandelaar.


47 min


Nationaal park

Calblanque


Calblanque is een afgelegen strand omgeven door heuvels met prachtige fauna en flora, waar wandelpaden slingeren door ongerepte natuur.


45 min


San Pedro del Pinatar


Het natuurpark Salinas y Arenales de San Pedro Del Pinatar is een beschermd natuurgebied van 2250 are met vele wandel- en fietspaden. Hier zijn bijna altijd flamingos te bewonderen. Lo Pagan is ook bekend voor zijn modderbaden.


20 min


Golf van Campoamor


De golfbaan is “par 72”,  6.277 meter lang en biedt de golfer een speelruimte van de hoogste sportstandaarden.  Hij  onderscheidt zich door zijn schoonheid en natuur.


5 min


Cartagena


Cartagena heeft een levendige binnenstad met tal van culturele bezienswaardigheden.  Wie houdt van archeologie, kan zijn hart ophalen in het Romeins Museum met aanpalend het amfitheater. In de Calle Mayor kan u  de indrukwekkende gevels bewonderen van ‘het Casino’, ‘Cervantes’, ‘Gran Hotel’ en het ‘Palacio Consistorial -Stadhuis’ . De haven nodigt uit voor een terrasje.


44 min


Murcia


De plaza Cardenal Belluga is een prachtig plein met de Cathedral de Santa Maria en het Palacio Episcopal.  Ontdek van hieruit de oude historische binnenstad. Op een van de talrijke binnenpleintjes  kunt u terecht voor een drankje of tapas.


47 min


Torrevieja – Salinas


Dit mooi natuurpark is te  bezoeken via  goed aangeduide wandel- en fietsroutes. Merkwaardig is dat het noordelijkst gelegen meer bij La Mata eerder blauw-groen van kleur is en het zuidelijke roze.


44 min


Guadalest


Trek tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca ook eens het bergachtige binnenland in. Het middeleeuwse dorpje en het voormalige fort van Guadalest zijn op een steile rots gebouwd. Vooral de klokkentoren op de top van de rots is een prachtig plaatje! Maar misschien nog mooier is het uitzicht op het smaragdgroene stuwmeer en de vallei van Guadalest.


1u 43 min


Alicante


Casco Antiguo is het historische deel van de stad Alicante en ligt tussen de Rambla Méndez Núñez, de berg Monte Benacantil en het strand. Bezienswaardigheden zijn de Basílica Santa Bárbara, Palacio Maisonnave, het Teatro Principal, Plaza Ayuntamiento en de Mercado Central. Tijdens een wandeling word je  verrast door de schoonheid van kleine pleintjes, smalle straten en authentieke gebouwen.


60 min